1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 👭👫👬

kounellas-iatriki

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Σύμφωνα με τα στοιχεία την περίοδο 1/1/22 – 31/10/22 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ 430 νέα περιστατικά HIV λοίμωξης (4,0 ανά 100.000 πληθυσμού), εκ των οποίων τα 343 (79,8%) αφορούν σε άνδρες και τα 87 (20,2%) σε γυναίκες.

Ειδικότερα, οι 202 (46,98%) νέες HIV διαγνώσεις αφορούν σε άνδρες που είχαν απροφύλακτες σεξουαλικές επαφές με άνδρες (ΑΣΑ), ενώ οι 94 (21,86%) αφορούν σε άτομα που μολύνθηκαν μέσω της απροφύλακτης ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής.

H μείωση των κρουσμάτων επιτυγχάνεται χάρη στην πιο έγκυρη διάγνωση, αλλά και στην αποτελεσματικότητα των θεραπειών που μειώνουν τόσο το ιικό φορτίο που καθίσταται μη ανιχνεύσιμο, εμποδίζοντας τις μεταδόσεις και τη διασπορά.

H Κουνέλλας Ιατρική σας προσφέρει ένα πακέτο εξετάσεων για έλεγχο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοημάτων όλο τον Δεκέμβριο, το οποίο γίνεται για προληπτικούς λόγους μιας και η εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων σε περίπτωση που έχει κολλήσει ο ασθενής κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, γίνεται μετά από κάποιους μήνες ίσως και χρόνια.

πηγή: https://eody.gov.gr/pagkosmia-imera-kata-toy-aids-kentriki-ekdilosi-gia-tin-1i-dekemvrioy/

περισσότερα

βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Προαγωνιστικός Έλεγχος, Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με τον ετήσιο Προαγωνιστικό Έλεγχο! Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️ Μαζί με το σχολείο ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες