ΓΕΝΙΚΟ CHECK UP ΜΕ 49€

Στις μέρες μας, η προληπτική ιατρική αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία από την στιγμή που ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες μπορούν να εντοπιστούν μέσω του check up.

Στις μέρες μας, η προληπτική ιατρική αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία από την στιγμή που ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλες, που αποτελούν αιτίες προβλημάτων υγείας στον σύγχρονο κόσμο, μπορούν να εντοπιστούν μέσω του check up σε πρώιμο στάδιο και να δώσουν τη σωστή κατεύθυνση στους παθόντες προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Το γενικό check up περιλαμβάνει τις ακόλουθες εξετάσεις:

  1. Γενική αίματος
  2. Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών (Τ.Κ.Ε)
  3. Σάκχαρο Αίματος
  4. Ουρία και Κρεατινίνη
  5. Ουρικό οξύ
  6. Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια, Λιπίδια
  7. Χολερυθρίνη ολική και άμεση, τρανσαμινάσες (SGOT και SGPT), αλκαλική φωσφατάση (ALP) και γ-GT
  8. Αθηρωματικός δείκτης
  9. Αντιδρώσα Πρωτεϊνη (CRP)

Προσδιορίζονται ο Αιματοκρίτης, η Αιμοσφαιρίνη, ο αριθμός των Ερυθροκυττάρων, των Λευκοκυττάρων, των Αιμοπεταλίων & άλλων αιματολογικών παραμέτρων. Ταχύτητα καθίζησης ερυθρών. Μια αυξημένη τιμή σε αυτή την εξέταση δημιουργεί υποψίες για την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής, λοίμωξης ή γενικά μιας διαταραχής στην ισορροπία του οργανισμού. Μια σταθερά υψηλή τιμή μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα της ύπαρξης σακχαρώδους διαβήτη. Αποκτά μεγάλη σημασία η σωστή αξιολόγηση των τιμών σακχάρου νηστείας στο check up. Αυτές οι δύο εξετάσεις δίνουν πληροφορίες για την καλή λειτουργία των νεφρών. Αν και οι δύο τιμές παρουσιαστούν αυξημένες, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε νεφρολόγο. Το υψηλό επίπεδο ουρικού οξέος στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία και να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα καθώς και πόνο στις αρθρώσεις. Η συσσώρευση του ουρικού οξέος συχνά οφείλεται σε μια διατροφή που είναι πλούσια σε πουρίνες. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων συνθέτουν το λιπιδαιμικό προφίλ του οργανισμού. Αυξημένα επίπεδα μπορεί να σημαίνουν αθηρωμάτωση, η οποία συμβάλει στην εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Oι τιμές που θα προκύψουν από αυτές τις εξετάσεις αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία και την κατάσταση του ήπατος (συκώτι), ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Ο αθηρωματικός δείκτης είναι μια μέτρηση που δείχνει την αναλογία της κακής χοληστερίνης προς την συνολική χοληστερίνη που κυκλοφορεί στο αίμα μας. Δείχνει δηλαδή με ακρίβεια πόσο επικίνδυνη είναι η χοληστερίνη για να υποστεί κάποιος καρδιακή προσβολή.

Μια υψηλή ή αυξανόμενη τιμή της CRP στο αίμα σημαίνει ότι έχετε οξεία λοίμωξη ή φλεγμονή.

Για να επωφεληθείτε από την προσφορά μας, τηλεφωνήστε στα 210 8072 088 | 210 8075 525

περισσότερα

βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Προαγωνιστικός Έλεγχος, Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με τον ετήσιο Προαγωνιστικό Έλεγχο! Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️ Μαζί με το σχολείο ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες