Η 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS

KOUNELLAS παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τον ιό, τους τρόπους μετάδοσης, εξέτασης και πρόληψης.

Το κεντρικό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS για τo 2023 είναι «Αφήστε τις Κοινότητες να Ηγηθούν – Let Communities Lead»ξέτασης και πρόληψης.

Η συστηματική και ασφαλής χρήση του προφυλακτικού, η στοχευμένη αγωγή υγείας, ο τακτικός έλεγχος για τον HIV και τα άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα Νοσήματα, η άμεση έναρξη και η συστηματική λήψη της αντιρετροϊκής αγωγής μετά τη διάγνωση, η απρόσκοπτη πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και η εξάλειψη του στίγματος αποτελούν προϋποθέσεις για την επίτευξη του βασικού στόχου του UNAIDS και θα πρέπει να αποτελέσουν το περιεχόμενο μιας επικαιροποιημένης Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της επιδημίας στην Ελλάδα.

Σε αυτή την Εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Μένουμε ασφαλείς, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς, καθώς και με την κοινωνία των πολιτών για μια κοινή και αειφόρο προσπάθεια που δίνει αξία στο άτομο.

H Κουνέλλας Ιατρική σας προσφέρει ένα πακέτο εξετάσεων για έλεγχο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοημάτων όλο τον Δεκέμβριο, το οποίο γίνεται για προληπτικούς λόγους μιας και η εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων σε περίπτωση που έχει κολλήσει ο ασθενής κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, γίνεται μετά από κάποιους μήνες ίσως και χρόνια.
 
ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ – 29,00 ΕΥΡΩ
από 1/12/2023 – 31/12/2023
HIV I-II (Έλεγχος AIDS)
VDRL (Σύφιλη)
HCV (Ηπατίτιδα C)
HbsAg (Ηπατίτιδα B)

Πηγή: https://eody.gov.gr/draseis-gia-tin-1i-dekemvrioy-pagkosmia-imera-kata-toy-hiv-aids/

περισσότερα

βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Προαγωνιστικός Έλεγχος, Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με τον ετήσιο Προαγωνιστικό Έλεγχο! Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️ Μαζί με το σχολείο ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες