– Πότε πάμε στον γυναικολόγο; Όταν έχουμε πρόβλημα;

lila andrioti kounellas

– Πότε πάμε στον γυναικολόγο; Όταν έχουμε πρόβλημα;

Όχι, πάμε όταν είμαστε καλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα για έγκαιρη διάγνωση. Και αυτό επειδή πολλές ασθένειες όπως και ο καρκίνος δεν δίνουν συμπτώματα στα πρώτα στάδια.

– Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω ετησίως;

1) Tεστ Παπανικολάου (Pap Test), κλασσικό ή Thin Prep σε υγρή φάση  για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας. Γίνεται τακτικά μία φορά το χρόνο εάν το τεστ είναι καλό και πιο συχνά όταν συντρέχουν λόγοι.
2) Υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων επίσης μια φορά το χρόνο για πρόληψη καρκίνου ενδομητρίου και ωοθηκών. Είναι ανώδυνη εξέταση και ανιχνεύει πολύποδες, ινομυώματα και κύστεις ωοθηκών.
3) Μαστογραφία και ψηλάφηση μαστών διότι ο καρκίνος μαστού παρουσιάζει μια σχετική αύξηση τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες και είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως.
4) Για τις γυναίκες στην κλιμακτήριο και στην εμμηνόπαυση συνιστούμε τη μέτρηση οστικής μάζας για τον έλεγχο της οστικής μάζας και εντόπιση της οστεοπενίας και οστεοπόρωσης.

Ανδριώτη – Κίντεα Λιλιάνα
Επιστημονικά υπεύθυνη
Γυναικολόγος

👩‍⚕️💙
Γνωρίστε το Γυναικολογικό Τμήμα μας στις Αχαρνές:

περισσότερα

βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Προαγωνιστικός Έλεγχος, Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με τον ετήσιο Προαγωνιστικό Έλεγχο! Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️ Μαζί με το σχολείο ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες