11 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Έρευνες αποδεικνύουν ότι με τη σωστή θεραπεία τα περισσότερα άτομα με επιληψία μπορούν να απαλλαγούν πλήρως από τις επιληπτικές κρίσεις.
kounellas-iatriki

Κάθε χρόνο,  Δευτέρα πριν τις 14 Φεβρουαρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας.

Η πάθηση αυτή απασχολεί περίπου 100.000 άτομα στην χώρα μας, ενώ πάνω από 65 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πρόκειται για μία εγκεφαλική διαταραχή που εκδηλώνεται κλινικά με κρίσεις. Δυστυχώς, όσοι πάσχουν από επιληψία νιώθουν ότι στιγματίζονται κοινωνικά κάτι που οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης του ευρέως κοινού επί του θέματος.

Έρευνες αποδεικνύουν ότι με τη σωστή θεραπεία τα περισσότερα άτομα με επιληψία μπορούν να απαλλαγούν πλήρως από τις επιληπτικές κρίσεις. Στατιστικά στοιχεία όμως δείχνουν ότι ένας σημαντικός αριθμός πασχόντων δεν λαμβάνουν την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή.

Σκοπός και στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο για την επιληψία, καθώς και να αποστιγματοποιήσει τους πάσχοντες.

Στην ιστοσελίδα www.epilepsy.org μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι αφορά την πάθηση της επιληψίας

περισσότερα

βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Προαγωνιστικός Έλεγχος, Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με τον ετήσιο Προαγωνιστικό Έλεγχο! Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️ Μαζί με το σχολείο ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες