Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΙΛΑΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙ 11 ΜΗΝΩΝ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρόκειται για να ένα παιδάκι 11 μηνών Ρομά που πέθανε στην Αθήνα σε Νοσοκομείο έπειτα απο σηψαιμία που παρουσίασε.
Έξαρση κρουσμάτων Ιλαράς

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές καθώς κατεγράφη ο πρώτος θάνατος από ιλαρά στη χώρα μας. Πρόκειται για να ένα παιδάκι 11 μηνών Ρομά που πέθανε στην Αθήνα σε Νοσοκομείο έπειτα απο σηψαιμία που παρουσίασε. Οι υγεινομικές αρχές είναι επί ποδός καθώς το κρούσμα έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά και μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Να σημειωθεί πως με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις το παιδάκι δεν είχε εμβολιασθεί αφού εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων παιδιών είναι στις κοινότητες Ρομά. Πάντως το άτυχο παιδί με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, έπασχε απο υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα από μυική δυστροφία.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 26/10/2017 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί- όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ- η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. “Στη χώρα μας έχει καταγραφεί 1 θάνατος σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα ιλαράς” επιβεβαιώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: healthreport.gr

περισσότερα

βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Προαγωνιστικός Έλεγχος, Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με τον ετήσιο Προαγωνιστικό Έλεγχο! Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας ️ Μαζί με το σχολείο ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες